Terras

Op zoek naar een prachtige gevlinderde betonvloer voor in uw terras?

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van een prachtige betonvloer terras met een natuurlijke uitstraling en een naadloze en beschermende afwerking. Eenvoudig schoon te maken en nooit meer last van onkruid. Wie wil dat nou niet?

Naast de vele voordelen biedt een betonvloer terras tevens eens een ruime keuze aan mogelijkheden in de afwerking. Door een kleurpigment in te strooien in de toplaag tijdens het vlinderen kan het terras in elke gewenste kleur worden gerealiseerd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor verschillende afwerk technieken (bezemstructuur, antislip, etc.) die een invloed zullen hebben op de gladheid en het onderhoud. Bijvoorbeeld door de betonvloer te impregneren.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen vaak dezelfde werkdag contact met u op voor een gratis adviesgesprek. 

Beton storten

Beton vlinderen

Beton impregneren

Motief inslijpen

Gevlinderd beton terras
Een gevlinderd beton terras geeft een hele moderne en luxe uitstraling in uw tuin.

Gevlinderde beton terras

Een gevlinderde beton terras is kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen en vervormt of verzakt niet. 

Betonnen terrasvloer 

De mogelijkheden van een betonnen terrasvloer zijn oneindig en u kunt uw terrasvloer geheel naar wens samenstellen. Zo kunt u kiezen voor een gekleurde toplaag zodat de kleur past bij de rest van uw tuin. Vindt u een naadloos betonnen terrasvloer te modern of te strak? Dan kunnen wij met printbeton er een tegelmotief op aanbrengen. Wilt u een lijngoot of spotjes in uw betonnen terrasvloer verwerken? Ook geen probleem! 

Onze werkwijze

Allereerst dient u een stabiel zandbed aan te brengen onder afschot. Hierdoor kan het betonnen terras ook onder afschot aangelegd worden zonder dikte te verliezen en voorkomt u uiteindelijk de kans op plasvorming op het terras. Let op, deze grondwerkzaamheden dient u zelf te verzorgen. 

Ter voorbereiding op het betonstorten brengen wij een folie aan op het zandbed en dient er een bekisting te worden gemaakt. Vervolgens dient de wapening te worden aangelegd met wapeningsnetten, afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer is dit een enkele laag of een dubbele laag netten.

Als de bewapening en de bekisting zijn aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan (max. 2 meter) nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee.

Na het betonstorten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton vindt het vlinderen plaats. Dit is het moment dat de toplaag ingestrooid kan worden om de gewenste kleur te bereiken. De gevlinderde betonvloer dekt u na 3 à 4 dagen af met stucloper, afhankelijk van het weer. Nadat alles goed uitgehard is kunt u vol op genieten!

Zandbed onder afschot

Een gevlinderde beton terras wordt altijd onder afschot gelegd om plasvorming te voorkomen.

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten dient er indien nodig een beton bekisting gemaakt te worden.

Wapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten dient de bewapening gemaakt te worden.

Betonstorten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonvloer gevlinderd worden.

Beton afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan d.m.v. beton kleuren, beton impregneren en beton polijsten.

Beton terras storten kosten

De kosten van een beton terras storten en vlinderen zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters. Maar ook de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleurpigmenten en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk beton terras prijs per m².

U kunt ervoor kiezen om zelf de eventueel benodigde beton bekisting te maken en de wapening aan te leggen. Wilt u liever dat wij dit voor u regelen dan kan dat natuurlijk ook. Het beton kleuren kan op 2 manieren, door de toplaag in te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen. Voor de laatste methode zijn meer kleurpigmenten nodig en is dus ook duurder in de uitvoering. Voor de gewenste afwerking zijn er ook diverse mogelijkheden die invloed hebben op de prijs. Een betonnen terras impregneren is wel raadzaam maar er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een beton verharder en beton verdichter.

Beton terras prijs per m²

Een offerte maken voor een betonnen vloer is dus eigenlijk altijd maatwerk maar als een project enkel bestaat uit beton storten en vlinderen dan zit de gemiddelde prijs per m² op €59,- incl. btw. Worden er bij de uitvoerig van een project meerdere diensten gevraagd zoals bijvoorbeeld de aanleg van de bekisting en/of de wapening dan zit de gemiddelde prijs per €89,- m² incl. btw. 

In het geval dat een project kleiner is dan 30m² en er moet ook bekisting en wapening worden gelegd, dan wordt het per vierkante meter al snel erg prijzig (+€100,- p/m²). 

beton terras prijs m2

Terras van beton afwerken

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een terras van beton afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen terrasvloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kun je eventueel nog impregneren en polijsten.

Terras beton kleuren

Het terras beton kleuren kan op 2 manieren, door de pigmenten in de toplaag te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen. Een betonnen terrasvloer kleuren door de pigmenten in de toplaag te strooien is goedkoper. De vlindermachine helpt er bovendien voor te zorgen dat het kleurpigment in het beton komt vast te zitten.

Beton terras impregneren

Tijdens een betonnen terrasvloer impregneren breng je een vuil afstotende en beschermende transparante laag aan die gaat helpen om de betonvloer te beschermen en mooi te houden. Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve producten bij het impregneren van een betonnen terrasvloer.

Let op: een betonnen terrasvloer impregneren kan pas als het beton helemaal is uitgehard en de betonvloer mag absoluut niet zijn schoongemaakt met zeep. Het impregneren van een betonvloer duurt 2 dagen en daarna heeft de vloer nog 2 dagen nodig om geheel te drogen / uitharden. Wij maken dus altijd een aparte afspraak voor het impregneren van een vloer.

Terras polijsten

Een gepolijste betonnen terrasvloer is visueel anders dan een gevlinderde betonvloer. Betonnen terras polijsten maakt de vloer zo egaal mogelijk en is bovendien praktisch in verband met schoonmaakwerkzaamheden Het polijsten van een betonvloer vindt pas plaats als de betonvloer voldoende is uitgehard.

Betonvloer Terras Antraciet - Beton Leveren - Storten - Vlinderen - Kleuren - Impregneren en Tegels Inslijpen
Bij deze betonnen terrasvloer hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald met een betonimpregneer. Nadat alles volledig was uitgehard is er een tegelmotief ingeslepen.

De richtprijs per vierkante meter voor de volledige aanleg van deze betonvloer is €89,-
Beton Terrasvloer Antraciet
Terras van beton

Terras van beton: de talloze voordelen

Wie een betonen terrasvloer laat vlinderen, kiest voor een natuurlijke uitstraling. Gevlinderd beton is egaal, naadloos (dus hygiënisch) en gemakkelijk schoon te houden. Het vlinderen maakt het beton kras- en slijtvast.  

Tot slot is een terras van beton vrij gemakkelijk en energiezuinig aan te leggen. De oppervlakte van gevlinderd beton is één solide geheel. Poreuze vloeren houden stilstaande lucht vast, die de verwarming van de vloer tegenwerken. Van deze tegenwerking door stilstaande lucht heb je bij een gevlinderde vloer dus geen last.

Offerte aanvragen

Geïnspireerd geraakt door een mooie gevlinderde betonvloer? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. Binnen 1 – 2 werkdagen ontvangt u al een reactie.