Terras

Op zoek naar een prachtige gevlinderde betonvloer als terras?

123 Betonvloer is gespecialiseerd in de aanleg van een prachtige betonvloer terras met een natuurlijke uitstraling en een naadloze en beschermende afwerking. Eenvoudig schoon te maken en nooit meer last van onkruid. Wie wil dat nou niet?

Tijdens het vlinderen kunnen wij kleurpigmenten toevoegen. Na het vlinderen kunnen wij een betonvloer sealen voor meer bescherming of een tegelmotief in slijpen. 

Indien gewenst helpen wij ook graag bij de voorbereidingen zoals de aanleg van de bekisting, bewapening en eventueel isolatie.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Voorbereiding

Storten

Gevlinderd Beton Terras
Een gevlinderd beton terras geeft een hele moderne en luxe uitstraling in jouw tuin.
Betonnen Terrasvloer

Gevlinderde beton terras

Een gevlinderde betonnen terras is kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen en vervormt of verzakt zeker niet indien het terras ook nog eens onderheid is.

Betonnen terrasvloer 

De mogelijkheden van een betonnen terrasvloer zijn oneindig en je kunt jouw terrasvloer geheel naar wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor een gekleurde toplaag zodat de kleur past bij de rest van jouw tuin. Vindt je een naadloos betonnen terrasvloer te modern of te strak? Dan kunnen wij met printbeton er een tegelmotief op aanbrengen. Wil je een lijngoot of spotjes in jouw betonnen terrasvloer verwerken? Ook geen probleem! 

Onderheid terras

Geregeld krijgen wij de vraag: moeten wij een betonvloer terras onderheien? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Indien een betonnen terras onderheid is dan is de kans op verzakking nul. Indien men er voor kiest om een terras niet te onderheien zal er dus altijd een kans zijn op verzakking. Het is dus eigenlijk altijd een persoonlijke keuze om een terras wel of niet te laten onderheien. 

Vanzelfsprekend is het risico op verzakken per regio verschillend. Hetzelfde geldt voor de kosten daar een paalfundering qua kosten sterk afhankelijk is van de benodigde lengte tot aan het maaiveld. Wil je weten op welke hoogte het maaiveld van jouw postcode ligt? Bezoek dan www.ahn.nl.

Betonvloer terras afwerken

Een gevlinderde betonvloer terras afwerken kan door middel van de betonvloer kleuren, de betonvloer impregneren of sealen en door de betonvloer te polijsten. Tegelmotief inslijpen op een terras? Jazeker, dat doen wij vaker waarbij de klant ook vrij is om zelf het motief te bepalen. Lees meer hierover bij afwerken.

Beton terras storten

123 Betonvloer is gespecialiseerd in beton terras storten en een betonnen terrasvloer vlinderen en afwerken. 

Onze toegevoegde waarde zit voornamelijk in het vlinderen, dat is een vakmanschap waar kennis en vooral veel ervaring/feeling nodig is. Een betonnen terrasvloer kunnen wij in plaats van te vlinderen ook stempelen, hierover kun je meer lezen op onze website 123printbeton.nl. Natuurlijk verzorgen wij ook de voorbereidingen en het afwerken van een betonvloer. Dit is optioneel en wordt ook apart gespecificeerd in onze offertes. 

BELANGRIJK:
Wij vlinderen enkel betonvloeren die wij zelf storten. Wil je enkel beton bestellen en zelf storten en afwerken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan op onze website 123betonstorten.nl.

Beton leveren

Wij kunnen verschillende soorten beton leveren door heel Nederland.

Beton storten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonnen vloer gevlinderd worden.

Voorbereiding

Allereerst dient er een stabiel zandbed, eventueel versterkt met gebroken puin, onder afschot (1 cm per strekkende meter) te worden aangebracht. Hierdoor kan het betonnen terras ook onder afschot aangelegd worden zonder dikte te verliezen en voorkom je uiteindelijk de kans op plasvorming op het terras. Let op, grondwerkzaamheden verzorgen wij zelf niet maar kan in sommige regio’s van het land wel uitbesteed worden aan een van de  grondverzet bedrijven waar wij regelmatig mee samenwerken. 

Ter voorbereiding op het beton storten brengen wij een folie aan op het zandbed wat voorkomt dat het vocht uit het beton té snel de grond in trekt. Vervolgens maken wij een bekisting waar de randen van de betonvloer niet ingesloten worden door bijvoorbeeld muren. Vervolgens leggen wij de bewapening aan met bouwstaalmatten en eventueel wapeningskorven. Afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer gebruiken wij een enkele laag bouwstaalmatten of een dubbele laag bouwstaalmatten.

Zandbed onder afschot

Een gevlinderde betonvloer terras wordt altijd onder afschot gelegd om plasvorming te voorkomen.

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten dient er indien nodig een beton bekisting gemaakt te worden.

Bewapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten dient de bewapening gemaakt te worden. Afhankelijk van de dikte een enkele of dubbele laag.

Afwerken

Als de bewapening, de bekisting en eventuele de isolatie is aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee. De benodigde lengte van de pompslang is de afstand van de straat tot aan de plek waar het beton gestort moet worden. 

Na het beton storten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton kunnen wij gaan vlinderen. Dit is het moment dat wij de toplaag eventueel instrooien met kleurpigmenten. Zodra de betonvloer voldoende is uitgehard kan de betonvloer gepolijst worden. Om een betonvloer te beschermen tegen bijvoorbeeld intrekkend vuil kan men een betonvloer sealen. Wil je een tegelmotief ingeslepen hebben in het terras? Ook dat kunnen wij voor jou regelen in vrijwel ieder gewenste motief.

Betonvloer kleuren

Een betonvloer kan worden gekleurd met pigmenten. Deze worden in de toplaag ingestrooid tijdens het vlinderen waardoor de pigmenten in de toplaag worden gevlinderd.

Betonvloer sealen

Een betonvloer sealen beschermd een betonvloer ook tegen intrekkend vuil. Met sealen komt er een soort blanke lak laag over de betonvloer.

Tegelmotief inslijpen

Indien gewenst kunnen wij in een gevlinderde betonvloer een tegelmotief inslijpen. Het meest gangbare is 80x80 of 100x100 cm maar een ander motief is ook mogelijk.

Nazorg

Nadat de betonvloer is gestort, gevlinderd en naar wens is afgewerkt begint het uithardingsproces. Let op, dit is niet het drogen oftewel verdampen van het water uit het beton. Dit moet juist voorkomen worden of eigenlijk heel geleidelijk gaan. Beton uitharden is het proces waarbij het water reageert met de in het beton aanwezige cement tot cementsteen. 

Meer informatie over het uitharden van een betonvloer en de benodigde droogtijd vindt je op de pagina droogtijd betonvloer.

Gevlinderde Betonvloer Kosten

Kosten betonvloer

De kosten van een betonvloer zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook van de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleur en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk betonvloer prijs per m².

Let op: offerte vanaf 20

Een offerte maken voor een betonvloer is dus altijd maatwerk. Iets wat wij ook graag en serieus voor jou oppakken maar onze ervaringen zijn dat wij eigenlijk vanaf de 20 m² pas competitieve offertes kunnen afgeven. Offerte aanvragen voor oppervlaktes kleiner dan 20 m² nemen wij niet meer in behandeling.

Om je en idee te geven van de kosten hebben wij voor de meest populaire diensten een prijsindicatie berekend. Let op: de onderstaande prijzen zijn exclusief BTW en gebaseerd o.b.v. de prijzen van januari 2023.

Beton leveren, storten en vlinderen
Voor een project wat enkel bestaat uit het beton leveren,  beton storten en vlinderen varieert de prijs van €50 tot €190 per m².

Wapening en bekisting
Voor het leveren en aanleg van een enkele laag bouwstaalmatten varieert de toeslag voor de bewapening van €25 tot €65 per m². Voor de aanleg van de bekisting varieert de toeslag van €15 tot €35 per m².

Impregneren, sealen en polijsten
Voor het impregneren en sealen van een betonvloer berekenen wij gemiddeld €18 per m². Indien de betonvloer ook nog gepolijst moet worden dan zit de prijs gemiddeld rond de €22 per m². De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het totaal aantal m² maar bijvoorbeeld ook de reisafstand. 

Isolatie en vloerverwarming
Voor het aanleggen van de isolatie en vloerverwarming zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Wat moet de Rd waarde zijn? Welke project verdeler is gewenst? Dit is dus niet evenredig gekoppeld aan de totale m² en altijd maatwerk op basis van jouw wensen en vereisten.

Betonvloer prijs per m²

Let op: het onderstaande is berekend gebaseerd o.b.v. de prijzen van januari 2023.

Alleen leveren, storten en vlinderen kost…

Wat kost woonbeton? Of een betonvloer terras of printbeton?

Woonbeton is in de regel goedkoper omdat er minder sterke bewapening (6 mm diameter i.p.v. 8 mm en maaswijdte 100×100 mm i.p.v. 150×150 mm) nodig is. Dit geldt enkel indien er in totaal maximaal 3 verschillende ruimtes zijn, indien er meer ruimtes zijn dan is er een opslag i.v.m. de extra werkzaamheden gerelateerd aan het handmatig afwerken van de randen.

Voor een gevlinderde betonvloer als terras of printbeton, uitgaande van een lichte/normale belasting, zijn wij bij de berekeningen uitgegaan van bouwstaalmatten met een diameter van 8 mm en een maaswijdte van 150 x 150 mm. Indien de belasting echt minimaal is en er is een harde(re) ondergrond aanwezig, dan zou het gebruik van basaltvezels (vezelversterkt beton) in plaats van bouwstaalmatten een optie zijn. De materiaalkosten zijn ongeveer gelijk maar op de arbeid kan bespaard worden.

De onderstaande prijzen voor woonbeton, een betonvloer terras en printbeton zijn gebaseerd op basis van de prijzen in januari 2023. Deze prijsindicaties zijn inclusief het leveren en storten van het beton, het vlinderen of stempelen, de aanleg van bekisting (terras en printbeton) en de bewapening (woonbeton). Tevens zit er in de onderstaande prijsindicaties het afwerken van de betonvloer met een beton impregneer en/of beton sealer.

Indien gewenst kan een betonvloer ook worden gekleurd, of bijvoorbeeld als afwerking een tegelmotief worden ingeslepen. Deze extra bewerkingen zijn niet in de prijsindicatie opgenomen.

Terras van beton afwerken

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een terras van beton afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen terrasvloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kun je eventueel nog impregneren en polijsten.

Terras beton kleuren

Het terras beton kleuren kan op 2 manieren, door de pigmenten in de toplaag te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen. Een betonnen terrasvloer kleuren door de pigmenten in de toplaag te strooien is goedkoper. De vlindermachine helpt er bovendien voor te zorgen dat het kleurpigment in het beton komt vast te zitten.

Beton terras sealen

Tijdens een betonnen terrasvloer sealen breng je een vuil afstotende en beschermende transparante laag aan die gaat helpen om de betonvloer te beschermen en mooi te houden. Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve producten bij het sealen van een betonnen terrasvloer.

Let op: door een betonnen terrasvloer te sealen krijgt de betonvloer een glanzende laag. Deze glansgraad zal na verloop van tijd afnemen door slijtage en weersinvloeden.

Tegelmotief inslijpen

Bij een gevlinderde betonvloer wat wordt gebruikt als terras, looppad of oprit kan indien gewenst een tegelmotief ingeslepen worden. Het meest gangbare tegelmotief is 80×80 cm of 100×100 cm maar een ander motief is ook mogelijk. Een kleiner motief of een verspringend motief zijn ook mogelijk maar dat kost echter wel meer arbeid, waardoor de prijs voor een tegelmotief inslijpen iets hoger zal liggen.

beton terras prijs m2
Bij deze betonnen terrasvloer hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald en is er een tegelmotief ingeslepen van 100x100 cm.
Beton Terras Storten