Terras

Op zoek naar een prachtige gevlinderde betonvloer voor in uw terras?

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van een prachtige betonvloer terras met een natuurlijke uitstraling en een naadloze en beschermende afwerking. Eenvoudig schoon te maken en nooit meer last van onkruid. Wie wil dat nou niet?

Naast de vele voordelen biedt een betonvloer terras tevens eens een ruime keuze aan mogelijkheden in de afwerking. Door een kleurpigment in te strooien in de toplaag tijdens het vlinderen kan het terras in elke gewenste kleur worden gerealiseerd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor verschillende afwerk technieken (bezemstructuur, antislip, etc.) die een invloed zullen hebben op de gladheid en het onderhoud. Bijvoorbeeld door de betonvloer te impregneren.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Storten

Vlinderen

Impregneren

Kleuren

Gevlinderd Beton Terras
Een gevlinderd beton terras geeft een hele moderne en luxe uitstraling in uw tuin.
Betonnen Terrasvloer

Gevlinderde beton terras

Een gevlinderde beton terras is kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen en vervormt of verzakt niet. 

Betonnen terrasvloer 

De mogelijkheden van een betonnen terrasvloer zijn oneindig en u kunt uw terrasvloer geheel naar wens samenstellen. Zo kunt u kiezen voor een gekleurde toplaag zodat de kleur past bij de rest van uw tuin. Vindt u een naadloos betonnen terrasvloer te modern of te strak? Dan kunnen wij met printbeton er een tegelmotief op aanbrengen. Wilt u een lijngoot of spotjes in uw betonnen terrasvloer verwerken? Ook geen probleem! 

Onze werkwijze

Allereerst dient u een stabiel zandbed aan te brengen onder afschot. Hierdoor kan het betonnen terras ook onder afschot aangelegd worden zonder dikte te verliezen en voorkomt u uiteindelijk de kans op plasvorming op het terras. Let op, deze grondwerkzaamheden dient u zelf te verzorgen. 

Ter voorbereiding op het betonstorten brengen wij een folie aan op het zandbed en dient er een bekisting te worden gemaakt. Vervolgens dient de wapening te worden aangelegd met wapeningsnetten, afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer is dit een enkele laag of een dubbele laag netten.

Als de bewapening en de bekisting zijn aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan (max. 2 meter) nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee.

Na het betonstorten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton vindt het vlinderen plaats. Dit is het moment dat de toplaag ingestrooid kan worden om de gewenste kleur te bereiken. De gevlinderde betonvloer dekt u na 3 à 4 dagen af met stucloper, afhankelijk van het weer. Nadat alles goed uitgehard is kunt u vol op genieten!

Zandbed onder afschot

Een gevlinderde beton terras wordt altijd onder afschot gelegd om plasvorming te voorkomen.

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten dient er indien nodig een beton bekisting gemaakt te worden.

Wapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten dient de bewapening gemaakt te worden.

Betonstorten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonvloer gevlinderd worden.

Beton afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan d.m.v. beton kleuren, beton impregneren en beton polijsten.

Gevlinderde Betonvloer Kosten

Kosten betonvloer

De kosten van een betonvloer zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook van de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleur en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk betonvloer prijs per m².

Let op: offerte vanaf 20

Een offerte maken voor een betonvloer is dus altijd maatwerk. Iets wat wij ook graag en serieus voor u oppakken maar onze ervaringen zijn dat wij eigenlijk vanaf de 20 m² pas competitieve offertes kunnen afgeven. Offerte aanvragen voor oppervlaktes kleiner dan 20 m² nemen wij niet meer in behandeling.

Om u en idee te geven van de kosten hebben wij voor de meest populaire diensten een prijsindicatie berekend. Let op: gebaseerd o.b.v. de prijzen van augustus 2022.

Beton leveren, storten en vlinderen
Voor een project wat enkel bestaat uit het beton leveren,  beton storten en vlinderen varieert de prijs van €50 tot €195 per m².

Wapening en bekisting
Voor het leveren en aanleg van de bouwstaalmatten varieert de toeslag voor de bewapening van €25 tot €55 per m². Voor de aanleg van de bekisting varieert de toeslag van €13 tot €23 per m².

Impregneren, sealen en polijsten
Voor het impregneren en sealen van een betonvloer berekenen wij gemiddeld €19,50 per m². Indien de betonvloer ook nog gepolijst moet worden dan zit de prijs gemiddeld rond de €22,50 per m². De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het totaal aantal m² maar bijvoorbeeld ook de reisafstand. 

Isolatie en vloerverwarming
Voor het aanleggen van de isolatie en vloerverwarming zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Wat moet de Rd waarde zijn? Welke verdeler wilt u? Dit is dus niet evenredig gekoppeld aan de totale m² en altijd maatwerk o.b.v. uw wensen.

Betonvloer prijs per m²

Let op: het onderstaande is berekend gebaseerd o.b.v. de prijzen van augustus 2022.

Alleen leveren, storten en vlinderen kost…

Betonvloer Prijs per m2

Wat kost woonbeton? Of een betonvloer terras of printbeton?

Als bewapening bij het woonbeton zijn wij bij de berekening uitgegaan van bouwstaalmatten met een diameter van 6 mm en een maaswijdte van 150×150 mm.

Voor een gevlinderd terras of printbeton, uitgaande van een lichte/normale belasting, zijn wij bij de berekeningen uitgegaan van het gebruiken van basaltvezels (vezelversterkt beton) in plaats van bouwstaalmatten. 

De onderstaande prijzen voor woonbeton, een betonvloer terras en printbeton zijn gebaseerd op basis van de prijzen in augustus 2022. Deze prijsindicaties zijn inclusief het leveren en storten van het beton, het vlinderen of stempelen, de aanleg van bekisting (terras en printbeton) en de bewapening (woonbeton). Tevens zit er in de onderstaande prijsindicaties het afwerken van de betonvloer met een beton impregneer en/of beton sealer.

Indien gewenst kan een betonvloer ook worden gekleurd, of bijvoorbeeld als afwerking een tegelmotief worden ingeslepen. Deze extra bewerkingen zijn niet in de prijsindicatie opgenomen.

Terras van beton afwerken

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een terras van beton afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen terrasvloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kun je eventueel nog impregneren en polijsten.

Terras beton kleuren

Het terras beton kleuren kan op 2 manieren, door de pigmenten in de toplaag te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen. Een betonnen terrasvloer kleuren door de pigmenten in de toplaag te strooien is goedkoper. De vlindermachine helpt er bovendien voor te zorgen dat het kleurpigment in het beton komt vast te zitten.

Beton terras impregneren

Tijdens een betonnen terrasvloer impregneren breng je een vuil afstotende en beschermende transparante laag aan die gaat helpen om de betonvloer te beschermen en mooi te houden. Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve producten bij het impregneren van een betonnen terrasvloer.

Let op: een betonnen terrasvloer impregneren kan pas als het beton helemaal is uitgehard en de betonvloer mag absoluut niet zijn schoongemaakt met zeep. Het impregneren van een betonvloer duurt 2 dagen en daarna heeft de vloer nog 2 dagen nodig om geheel te drogen / uitharden. Wij maken dus altijd een aparte afspraak voor het impregneren van een vloer.

Terras polijsten

Een gepolijste betonnen terrasvloer is visueel anders dan een gevlinderde betonvloer. Betonnen terras polijsten maakt de vloer zo egaal mogelijk en is bovendien praktisch in verband met schoonmaakwerkzaamheden Het polijsten van een betonvloer vindt pas plaats als de betonvloer voldoende is uitgehard.

beton terras prijs m2
Bij deze betonnen terrasvloer hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald met een betonimpregneer. Nadat alles volledig was uitgehard is er een tegelmotief ingeslepen.

De richtprijs per voor de volledige aanleg van deze betonvloer is €89,- per m²
Beton Terras Storten