Betonvloer Almere

Opzoek naar een gevlinderde betonvloer in Almere?
123 Betonvloer is gespecialiseerd in het leveren, storten en vlinderen van betonvloeren in Almere. Zowel binnen als buiten. Woonbeton, betonvloer terras of printbeton oprit? Wij realiseren het graag!

Tijdens het vlinderen kunnen wij kleurpigmenten toevoegen. Na het vlinderen kunnen wij een betonvloer ook impregneren / sealen voor meer bescherming, polijsten om de betonvloer nog iets sterker en gladder te maken of een tegelmotief in slijpen.

Indien gewenst helpen wij ook graag bij de voorbereidingen zoals de aanleg van de bekisting, bewapening, isolatie en vloerverwarming. Let op, grondwerkzaamheden verzorgen wij zelf niet maar kan in de regio rondom Almere wel uitbesteed worden aan een grondverzetbedrijf waar wij regelmatig mee samenwerken. 

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Voorbereiding

Storten

Woonbeton Almere
Een gevlinderde woonbeton vloer geeft een hele moderne en luxe uitstraling in een woonkamer.
Betonvloer Woonkamer Almere

Woonbeton Almere

Wij hebben reeds meerdere mooie woonbeton vloeren in Almere mogen realiseren.

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast en kan zowel binnen als buiten worden gelegd. Het gevlinderde beton heeft een natuurlijke uitstraling, zowel als terras, als oprit, in een garage, in een woning, in een loods, of op kantoor. 

Betonvloer Almere vlinderen

De behandeling met de vlindermachine vindt plaats als de betonnen vloer nog deels nat is en verder uit moet harden, als er net op gelopen kan worden.  Nadat er een slijtmiddel of kleur is aangebracht, is het tijd voor het dicht vlinderen met behulp van de vlindermachine. De bladen aan de onderkant van de vlindermachine helpen de ruwe structuur te egaliseren. Nadat de vloer dus eerst is open geschuurd, maakt de machine hem weer ‘dicht’. Zo wordt gelijk ook gezorgd dat de bovenste laag van het beton, waar het slijtmiddel/pigment in zit, goed hecht aan de onderliggende lagen.

Betonvloer Almere afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan door middel van een betonvloer kleuren, een betonvloer impregneren of een betonvloer polijsten. Lees meer hierover bij Afwerken.

Leveren, storten en vlinderen in Almere

123 Betonvloer is gespecialiseerd in beton leveren, beton storten en een betonvloer vlinderen in de gemeente Almere

Onze toegevoegde waarde zit voornamelijk in het vlinderen, dat is een vakmanschap waar kennis en vooral veel ervaring/feeling nodig is. Natuurlijk verzorgen wij ook graag de voorbereidingen en het afwerken van een betonvloer. Dit is optioneel en wordt ook apart gespecificeerd in onze offertes. 

BELANGRIJK:
Wij vlinderen enkel betonvloeren die wij zelf storten. Wil je enkel beton bestellen en zelf storten en afwerken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan op onze website 123betonstorten.nl.

Beton leveren

Wij kunnen verschillende soorten beton leveren door heel Nederland.

Beton storten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonnen vloer gevlinderd worden.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op het beton storten maken wij, indien de betonvloer niet wordt ingesloten door bijvoorbeeld muren, een bekisting. Vervolgens leggen wij de bewapening aan met bouwstaalmatten en eventueel wapeningskorven. Afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer gebruiken wij een enkele laag bouwstaalmatten of een dubbele laag bouwstaalmatten. 

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten maken wij een beton bekisting.

Bewapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten leggen wij de bewapening.

Wij kunnen een betonvloer isoleren door isolatiemateriaal onder de betonvloer te leggen. Afhankelijk van de beschikbare hoogte voor het opbouwen van de vloer en de wensen/vereisten gerelateerd aan de Rd-waarde, kunnen wij het juiste isolatiemateriaal leveren en aanleggen.

Wil je graag vloerverwarming in de betonvloer? Ook dat kunnen wij aanleggen. Wij monteren de verwarmingsslangen aan de bouwstaalmatten en leveren (indien gewenst) een bijpassende project verdeler met een energiezuinige pomp. Lees meer over vloerverwarming in een betonvloer op de pagina vloerverwarming betonvloer.

Isolatie onder betonvloer

Een betonvloer isoleren kan door isolatie onder de betonvloer te leggen. Wij leveren diverse soorten isolatiematerialen.

Betonvloer met vloerverwarming

Wij kunnen een draadstaal systeem vloerverwarming in jouw betonvloer aanleggen met een project verdeler en energiezuinige pomp.

Afwerken

Als de bewapening, de eventuele bekisting en de isolatie en vloerverwarming is aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee. De benodigde lengte van de pompslang is de afstand van de straat tot aan de plek waar het beton gestort moet worden. 

Na het beton storten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton kunnen wij gaan vlinderen. Dit is het moment dat wij de toplaag eventueel instrooien met kleurpigmenten. Zodra de betonvloer voldoende is uitgehard kan de betonvloer gepolijst worden. Om een betonvloer te beschermen tegen bijvoorbeeld intrekkend vuil kan men een betonvloer impregneren en/of sealen. Wil je een tegelmotief ingeslepen hebben in het terras? Ook dat kunnen wij voor jou regelen in het gewenste motief.

Betonvloer kleuren

Een betonvloer kunnen wij kleuren met pigmenten. Deze strooien wij tijdens het vlinderen in de toplaag van de betonvloer.

Beton polijsten

Wij kunnen een gevlinderde betonvloer polijsten. Hierdoor wordt de toplaag van een betonvloer gladder, sterker en beter bestand tegen slijtage.

Betonvloer impregneren

Wij kunnen een betonvloer impregneren. Betonimpregneer zorgt er voor dat een betonvloer voor een lange tijd beschermd is tegen intrekkend vuil.

Betonvloer sealen

Een betonvloer sealen beschermd een betonvloer ook tegen intrekkend vuil. Met sealen komt er een soort blanke lak laag over de betonvloer.

Nazorg

Nadat de betonvloer is gestort, gevlinderd en naar wens is afgewerkt begint het uithardingsproces. Let op, dit is niet het drogen oftewel verdampen van het water uit het beton. Dit moet juist voorkomen worden of eigenlijk heel geleidelijk gaan. Beton uitharden is het proces waarbij het water reageert met de in het beton aanwezige cement tot cementsteen. 

Meer informatie over het uitharden van een betonvloer en de benodigde droogtijd vindt je op de pagina droogtijd betonvloer.

Betonvloer woonkamer Almere

Opzoek naar een betonvloer specialist in Almere?

Een gevlinderde betonvloer aanleggen bestaat standaard uit de aanleg van de bewapening, het beton leveren, het beton storten, de betonvloer vlinderen en als afwerking de betonvloer impregneren.

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een betonvloer afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen vloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kunnen wij een betonvloer sealen of impregneren om een extra bescherming te geven. 

Betonvloer woonkamer kosten

De kosten van een betonvloer zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook van de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleur en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk betonvloer prijs per m².

Wil je de woonbeton prijs per m² weten?

Dan kun je het beste een offerteaanvraag doen. Dan hebben wij alle informatie en een goed beeld van de situatie. Indien er afbeeldingen zijn van de ruimte / situatie dan ontvangen wij deze graag.

Monolietvloer Almere

Woonbeton Almere

Betonvloer isolatie

Voor het aanleggen van de isolatie zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Wat moet de Rd waarde zijn van de isolatie? Welke dikte mag de isolatie maximaal hebben?

Betonvloer binnen met vloerverwarming

Voor het aanleggen van de vloerverwarming zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Welke verdeler wilt u? Hoe is de ruimteverdeling?