Betonvloer Eindhoven

Opzoek naar een gevlinderde betonvloer in Eindhoven?

Een gevlinderde betonvloer is eigenlijk niet meer dan een betonnen vloer waarvan de ruwe structuur met een vlindermachine bewerkt is om deze gladder te maken. Na het vlinderen van een betonvloer kan deze nog op verschillende manieren bewerkt worden. Betonvloer polijsten, om de vloer nog gladder te maken. Betonvloer impregneren, met een beton sealer een beschermlaag aanbrengen.

Wij zijn gespecialiseerd in het storten, vlinderen en impregneren van betonvloeren. Zowel binnen als buiten. Indien gewenst helpen wij ook graag bij de aanleg van de bekisting, bewapening, isolatie en vloerverwarming.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Storten

Vlinderen

Impregneren

Kleuren

Storten, vlinderen, impregneren en inslijpen

Het project “Betonvloer Eindhoven” bestond uit de aanleg van de wapening en de bekisting, beton leveren, beton storten, beton vlinderen, beton kleuren, beton impregneren en een betontegel motief inslijpen.

Bij deze betonvloer terras hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald met een betonimpregneer. Nadat alles volledig was uitgehard is er een tegelmotief ingeslepen.

Kosten betonvloer

Ter voorbereiding op de aanleg van deze betonnen terrasvloer in Eindhoven is de grond eerst 15cm afgegraven. Wij hebben het zandbed onder afschot gelegd waarna wij de bekisting hebben aangelegd en de bewapening. Er is een dubbele laag wapening aangelegd met bouwstaalmatten met een diameter van 8 mm en een maaswijdte van 150 × 150 mm, inclusief supportliggers en stelblokjes.

De dag erna hebben wij het beton gestort en zowel voor als tijdens het vlinderen hebben wij antraciet kleurpigmenten in de vloer ingestrooid.

De week erna hebben wij de vloer geïmpregneerd en voorzien van betonimpregneer. 2 dagen daarna hebben wij een tegelmotief van 1×1 meter ingeslepen.

Betonvloer Terras in Eindhoven

Tegelmotief inslijpen

Bij een gevlinderde en geïmpregneerde betonvloer kan nadat alles volledig is uitgehard er een tegelmotief ingeslepen worden. Het meest gangbare is 1×1 meter maar andere motieven als 60×40 of 80×80 zijn ook mogelijk en populair.

Voor het inslijpen van een tegelmotief moeten wij dus wel nog een keer terugkomen. Het gewenste motief bepaald vaak hoeveel tijd wij er mee bezig zijn en dus ook de prijs. Net als het storten en vlinderen van de betonvloer is dit altijd maatwerk maar als richtprijs kunt u €5,- per m² aanhouden.

Heeft u een vraag over het inslijpen van een tegelmotief? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Onze werkwijze

Allereerst dient u een stabiel zandbed aan te brengen onder afschot. Hierdoor kan het betonnen terras ook onder afschot aangelegd worden zonder dikte te verliezen en voorkomt u uiteindelijk de kans op plasvorming op het terras. Let op, deze grondwerkzaamheden dient u zelf te verzorgen. 

Ter voorbereiding op het betonstorten brengen wij een folie aan op het zandbed en dient er een bekisting te worden gemaakt. Vervolgens dient de wapening te worden aangelegd met wapeningsnetten, afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer is dit een enkele laag of een dubbele laag netten.

Als de bewapening en de bekisting zijn aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan (max. 2 meter) nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee.

Na het betonstorten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton vindt het vlinderen plaats. Dit is het moment dat de toplaag ingestrooid kan worden om de gewenste kleur te bereiken. De gevlinderde betonvloer dekt u na 3 à 4 dagen af met stucloper, afhankelijk van het weer. Nadat alles goed uitgehard is kunt u vol op genieten!

Zandbed onder afschot

Een gevlinderde beton terras wordt altijd onder afschot gelegd om plasvorming te voorkomen.

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten dient er indien nodig een beton bekisting gemaakt te worden.

Wapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten dient de bewapening gemaakt te worden.

Betonstorten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonvloer gevlinderd worden.

Beton afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan d.m.v. beton kleuren, beton impregneren en beton polijsten.

Woonbeton Eindhoven
Een gevlinderde betonvloer geeft een hele moderne en luxe uitstraling in uw woonkamer.
Betonvloer Woonkamer Eindhoven

Woonbeton Eindhoven

Wij hebben reeds meerdere gevlinderde betonvloeren in Eindhoven mogen realiseren.

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast en kan zowel binnen als buiten worden gelegd. Het gevlinderde beton heeft een natuurlijke uitstraling, zowel als terras, als oprit, in een garage, in een woning, in een loods, of op kantoor. 

Betonvloer vlinderen

De behandeling met de vlindermachine vindt plaats als de betonnen vloer nog deels nat is en verder uit moet harden, als er net op gelopen kan worden.  Nadat er een slijtmiddel of kleur is aangebracht, is het tijd voor het dicht vlinderen met behulp van de vlindermachine. De bladen aan de onderkant van de vlindermachine helpen de ruwe structuur te egaliseren. Nadat de vloer dus eerst is open geschuurd, maakt de machine hem weer ‘dicht’. Zo wordt gelijk ook gezorgd dat de bovenste laag van het beton, waar het slijtmiddel/pigment in zit, goed hecht aan de onderliggende lagen.

Betonvloer afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan d.m.v. beton kleuren, beton impregneren en beton polijsten.