Betonvloer Brabant

Op zoek naar een prachtige gevlinderde betonvloer in Brabant?

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast en kan zowel binnen als buiten worden gelegd. Het gevlinderde beton heeft een natuurlijke uitstraling, zowel als terras, als oprit, in een garage, in een woning, in een loods, bedrijfshal of op kantoor. 

Vrijblijvend advies aanvragen

Bent u opzoek naar een betonspecialist in de buurt? Of heeft u een vraag over een betonvloer, het vlinderen of de mogelijkheden in uw geval? Laat het ons weten!

Wij nemen vaak dezelfde werkdag contact met u op voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Storten

Vlinderen

Impregneren

Motief inslijpen

Storten, vlinderen, impregneren en inslijpen

Het project “Betonvloer Brabant” bestond uit de aanleg van de wapening en de bekisting, beton leveren, beton storten, beton vlinderen, beton kleuren, beton impregneren en een betontegel motief inslijpen.

Bij deze betonvloer terras hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald met een betonimpregneer. Nadat alles volledig was uitgehard is er een tegelmotief ingeslepen.

De richtprijs voor de volledige aanleg van deze betonvloer is €89,- per m²

Kosten betonvloer

Ter voorbereiding op de aanleg van deze betonnen terrasvloer in Brabant is de grond eerst 15cm afgegraven. Wij hebben het zandbed onder afschot gelegd waarna wij de bekisting hebben aangelegd en de bewapening. Er is een dubbele laag wapening aangelegd met bouwstaalmatten met een diameter van 8 mm en een maaswijdte van 150 × 150 mm, inclusief supportliggers en stelblokjes.

De dag erna hebben wij het beton gestort en zowel voor als tijdens het vlinderen hebben wij antraciet kleurpigmenten in de vloer ingestrooid.

De week erna hebben wij de vloer geïmpregneerd en voorzien van betonimpregneer. 2 dagen daarna hebben wij een tegelmotief van 1×1 meter ingeslepen.

Betonvloer Terras in Brabant

Tegelmotief inslijpen

Bij een gevlinderde en geïmpregneerde betonvloer kan nadat alles volledig is uitgehard er een tegelmotief ingeslepen worden. Het meest gangbare is 1×1 meter maar andere motieven als 60×40 of 80×80 zijn ook mogelijk en populair.

Voor het inslijpen van een tegelmotief moeten wij dus wel nog een keer terugkomen. Het gewenste motief bepaald vaak hoeveel tijd wij er mee bezig zijn en dus ook de prijs. Net als het storten en vlinderen van de betonvloer is dit altijd maatwerk maar als richtprijs kunt u €5,- per m² aanhouden.

Heeft u een vraag over het inslijpen van een tegelmotief? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Gevlinderde Betonvloer Kosten

Kosten betonvloer

De kosten van een betonvloer zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook van de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleur en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk betonvloer prijs per m².

Let op: offerte vanaf 40 

Een offerte maken voor een betonvloer is dus altijd maatwerk. Iets wat wij ook graag en serieus voor u oppakken maar onze werkwijze én manier van berekenen maken wel dat wij eigenlijk vanaf de 40 m² ook pas competitieve offertes kunnen afgeven. Offerte aanvragen voor oppervlaktes kleiner dan 40 m² nemen wij niet meer in behandeling. Wilt u een prijsindicatie? Bel of App ons dan even. 

Om u wel een idee te geven van de kosten hebben wij voor de meest populaire diensten een prijsindicatie berekend.

Beton leveren, storten en vlinderen
Voor een project wat enkel bestaat uit het beton leveren, (hulp bij) beton storten en vlinderen varieert de prijs van €35 tot €135 per m².

Wapening 
Voor het leveren en aanleg van de bouwstaalmatten varieert de toeslag voor de bewapening van €19 tot €39 per m².

Bekisting
Voor de aanleg van de bekisting varieert de toeslag van €13 tot €23 per m².

Impregneren
Voor het impregneren van een betonvloer berekenen wij gemiddeld €15 per m². De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het totaal aantal m² maar ook de reisafstand, de coating en eventuele overige eisen/wensen.

Isolatie en vloerverwarming
Voor het aanleggen van de isolatie en vloerverwarming zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Wat moet de Rd waarde zijn? Welke verdeler wilt u? Dit is dus niet evenredig gekoppeld aan de totale m² en altijd maatwerk o.b.v. uw wensen.

Betonvloer prijs per m²

Wij zijn in de onderstaande berekeningen uitgegaan van een vloerdikte van 10 cm.

Alleen leveren, storten en vlinderen kost…

beton prijs m2

Ook bewapening nodig? Bekisting, impregneren of vloerverwarming?

Als bewapening zijn wij bij de berekening uitgegaan van bouwstaalmatten met een diameter van 6 mm en een maaswijdte van 150×150 mm.

De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op basis van de prijzen in juli 2021. 

Betonvloer afwerken

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een betonvloer afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen vloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kun je eventueel nog impregneren en polijsten.

Beton kleuren

Een betonvloer kleuren kan op 2 manieren, door de pigmenten in de toplaag te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen. Een betonvloer kleuren door de pigmenten in de toplaag te strooien is goedkoper. De vlindermachine helpt er bovendien voor te zorgen dat het kleurpigment in het beton komt vast te zitten.

Beton impregneren

Tijdens een betonvloer impregneren breng je een vuil afstotende en beschermende transparante laag aan die gaat helpen om een betonnen vloer te beschermen en mooi te houden. Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve producten bij het impregneren van een betonvloeren van woonhuizen en kantoren.

Let op: een betonnen vloer impregneren kan pas als de vloer helemaal is uitgehard en de betonvloer mag absoluut niet zijn schoongemaakt met zeep. Het impregneren van een betonvloer duurt 2 dagen en daarna heeft de vloer nog 2 dagen nodig om geheel te drogen / uitharden. Wij maken dus altijd een aparte afspraak voor het impregneren van een vloer.

Beton polijsten

Een gepolijste betonvloer is visueel anders dan een gevlinderde betonvloer. Beton polijsten maakt de vloer zo egaal mogelijk en is bovendien praktisch in verband met schoonmaakwerkzaamheden Het polijsten van een betonnen vloer vindt pas plaats als de betonnen vloer voldoende is uitgehard.

Reviews

Wij hebben reeds vele mooie betonvloeren mogen aanleggen. Zowel binnen en als buiten. Met vloerverwarming, geïmpregneerd, in kleur of met een speciaal effect afgewerkt. Lees hieronder enkele reviews van onze klanten.