Betonvloer Enschede

Opzoek naar een gevlinderde betonvloer in Enschede?

Een gevlinderde betonvloer is eigenlijk niet meer dan een betonnen vloer waarvan de ruwe structuur met een vlindermachine bewerkt is om deze gladder te maken. Na het vlinderen van een betonvloer kan deze nog op verschillende manieren bewerkt worden. Betonvloer polijsten, om de vloer nog gladder te maken. Betonvloer impregneren, met een beton sealer een beschermlaag aanbrengen. Betonvloer in kleur? Vloerverwarming? Wij regelen alles!

Wij zijn gespecialiseerd in het storten, vlinderen, kleuren en impregneren van betonvloeren. Zowel binnen als buiten. Indien gewenst helpen wij ook graag bij de aanleg van de bekisting, bewapening, fundering, isolatie en vloerverwarming.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Storten

Vlinderen

Impregneren

Kleuren

Woonbeton Enschede
Een gevlinderde woonbeton vloer geeft een hele moderne en luxe uitstraling in uw woonkamer.
Betonvloer Woonkamer Enschede

Woonbeton Enschede

Wij hebben reeds meerdere woonbeton vloeren in Enschede mogen realiseren.

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast en kan zowel binnen als buiten worden gelegd. Het gevlinderde beton heeft een natuurlijke uitstraling, zowel als terras, als oprit, in een garage, in een woning, in een loods, of op kantoor. 

Betonvloer woonkamer vlinderen

De behandeling met de vlindermachine vindt plaats als de betonnen vloer nog deels nat is en verder uit moet harden, als er net op gelopen kan worden.  Nadat er een slijtmiddel of kleur is aangebracht, is het tijd voor het dicht vlinderen met behulp van de vlindermachine. De bladen aan de onderkant van de vlindermachine helpen de ruwe structuur te egaliseren. Nadat de vloer dus eerst is open geschuurd, maakt de machine hem weer ‘dicht’. Zo wordt gelijk ook gezorgd dat de bovenste laag van het beton, waar het slijtmiddel/pigment in zit, goed hecht aan de onderliggende lagen.

Betonvloer binnen afwerken

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan d.m.v. beton kleuren, beton impregneren en beton polijsten.

Onze werkwijze

Ter voorbereiding op een betonvloer storten dient de gewenste isolatie en de bewapening te worden aangelegd met bouwstaalmatten. Afhankelijk van de gewenste/benodigde dikte van de betonvloer is dit een enkele laag of een dubbele laag bouwstaalmatten. De bouwstaalmatten zijn verkrijgbaar in diverse dikte en maaswijdte. Vanzelfsprekend adviseren wij graag waar gewenst. Wilt u graag vloerverwarming? Ook dat kunnen wij leveren en aanleggen.

Als de bewapening en de eventuele isolatie en vloerverwarming is aangelegd kan de betonvloer gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan (max. 2 meter) nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee.

Na het beton storten en het (gedeeltelijk) uitharden van de betonvloer vindt het vlinderen plaats. Dit is het moment dat de toplaag ingestrooid kan worden met pigmenten om de gewenste kleur te bereiken. Als de betonvloer is gevlinderd dient de vloer volledig uit te harden.

Na enkele dagen kan de betonvloer worden geseald met een dubbele laag betonimpregneer. Dit kan mat of met glans. Indien de betonvloer een krachtige beschermlaag nodig heeft, dan is het chemisch verharden van een betonvloer ook mogelijk.

 

Wapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten dient de bewapening gemaakt te worden.

Vloerverwarming

Indien gewenst kunnen wij ook een draadstaal systeem vloerverwarming in uw betonvloer aanleggen.

Beton storten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonnen vloer gevlinderd worden.

Beton kleuren

Beton kleuren kan door de pigmenten in te strooien of door de betonmortel op kleur te bestellen.

Beton impregneren

Een betonvloer impregneren kan als de betonvloer volledig is uitgehard.

Betonvloer woonkamer Enschede

Opzoek naar een betonvloer specialist in Enschede?

Een gevlinderde betonvloer aanleggen bestaat standaard uit de aanleg van de bewapening, het beton leveren, het beton storten, de betonvloer vlinderen en als afwerking de betonvloer impregneren.

Beton is van zichzelf al hard, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan slijten. Een betonvloer afwerken is dus altijd raadzaam maar hiervoor moet de betonnen vloer wel eerst een kleur toegevoegd/ingestrooid worden en vlak gemaakt zijn met behulp van de vlindermachine. Na het vlinderen, kunnen wij een betonvloer sealen met een betonimpregneer om het een extra beschermlaag te geven. 

Betonvloer woonkamer kosten

De kosten van een betonvloer zijn sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook van de benodigde voorbereidingen, de eventueel gekozen kleur en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk betonvloer prijs per m².

Wilt u de woonbeton prijs per m² weten?

Dan kunt u het beste een offerteaanvraag doen. Dan hebben wij alle informatie en een goed beeld van de situatie. Indien u afbeeldingen heeft van de ruimte / situatie dan ontvangen wij deze graag.

Monolietvloer Enschede

Betonvloer isolatie

Voor het aanleggen van de isolatie zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Wat moet de Rd waarde zijn van de isolatie? Welke dikte mag de isolatie maximaal hebben?

Betonvloer binnen met vloerverwarming

Voor het aanleggen van de vloerverwarming zijn de klantwensen bepalend voor de prijs. Welke verdeler wilt u? Hoe is de ruimteverdeling?