Betonvloer Limburg

Opzoek naar een gevlinderde betonvloer in Limburg?
123 Betonvloer is gespecialiseerd in het leveren, storten en vlinderen van betonvloeren in Limburg. Zowel binnen als buiten. Woonbeton, betonvloer terras of printbeton oprit? Wij realiseren het graag!

Tijdens het vlinderen kunnen wij kleurpigmenten toevoegen. Na het vlinderen kunnen wij een betonvloer ook impregneren / sealen voor meer bescherming, polijsten om de betonvloer nog iets sterker en gladder te maken of een tegelmotief in slijpen.

Indien gewenst helpen wij ook graag bij de voorbereidingen zoals de aanleg van de bekisting, bewapening, isolatie en vloerverwarming. Let op, grondwerkzaamheden verzorgen wij zelf niet maar kan in de provincie Limburg wel uitbesteed worden aan een grondverzet bedrijf waar wij regelmatig mee samenwerken. 

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Voorbereiding

Storten

Betonvloer Limburg Terras
Een gevlinderd beton terras of oprit geeft een hele moderne en luxe uitstraling in jouw tuin.
Woonbeton Limburg

Woonbeton Limburg

Wij hebben reeds meerdere mooie woonbeton vloeren in Limburg mogen realiseren.

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast en kan zowel binnen als buiten worden gelegd. Het gevlinderde beton heeft een natuurlijke uitstraling, zowel als terras, als oprit, in een garage, in een woning, in een loods, of op kantoor. 

Betonvloer vlinderen Limburg

De behandeling met de vlindermachine vindt plaats als de betonnen vloer nog deels nat is en verder uit moet harden, als er net op gelopen kan worden.  Nadat er een slijtmiddel of kleur is aangebracht, is het tijd voor het dicht vlinderen met behulp van de vlindermachine. De bladen aan de onderkant van de vlindermachine helpen de ruwe structuur te egaliseren. Nadat de vloer dus eerst is open geschuurd, maakt de machine hem weer ‘dicht’. Zo wordt gelijk ook gezorgd dat de bovenste laag van het beton, waar het slijtmiddel/pigment in zit, goed hecht aan de onderliggende lagen.

Betonvloer afwerken Limburg

Een gevlinderde betonvloer afwerken kan door middel van een betonvloer kleuren, een betonvloer impregneren of een betonvloer polijsten. Lees meer hierover bij Afwerken.

Leveren, storten en vlinderen in Limburg

123 Betonvloer is gespecialiseerd in beton leveren, beton storten en een betonvloer vlinderen in de provincie Limburg

Onze toegevoegde waarde zit voornamelijk in het vlinderen, dat is een vakmanschap waar kennis en vooral veel ervaring/feeling nodig is. Een betonnen terrasvloer kunnen wij in plaats van te vlinderen ook stempelen, hierover kun je meer lezen op onze website 123printbeton.nl.  Natuurlijk verzorgen wij ook graag de voorbereidingen en het afwerken van een betonvloer. Dit is optioneel en wordt ook apart gespecificeerd in onze offertes. 

BELANGRIJK:
Wij vlinderen enkel betonvloeren die wij zelf storten. Wil je enkel beton bestellen en zelf storten en afwerken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan op onze website 123betonstorten.nl.

Beton leveren

Wij kunnen verschillende soorten beton leveren door heel Nederland.

Beton storten

Bij een betonvloer storten maken wij gebruik van een betonpomp met een pompslang.

Betonvloer vlinderen

Zodra de betonvloer deels uitgehard is kan de betonnen vloer gevlinderd worden.

Voorbereiding

Voor een betonvloer buiten dient er een stabiel zandbed, eventueel versterkt met gebroken puin, onder afschot (1 cm per strekkende meter) te worden aangebracht. Hierdoor kan het betonnen terras ook onder afschot aangelegd worden zonder dikte te verliezen en voorkom je uiteindelijk de kans op plasvorming op het terras. Let op, grondwerkzaamheden verzorgen wij zelf niet maar kan in de provincie Limburg wel uitbesteed worden aan grondverzetbedrijf Van Den Heuvel Grondverzet in Venlo en Van Hiele Infra in Overloon waar wij regelmatig mee samenwerken.

Ter voorbereiding op het beton storten maken wij, indien de betonvloer niet wordt ingesloten door bijvoorbeeld muren, een bekisting. Vervolgens leggen wij de bewapening aan met bouwstaalmatten en eventueel wapeningskorven. Afhankelijk van de gewenste dikte van de betonvloer gebruiken wij een enkele laag bouwstaalmatten of een dubbele laag bouwstaalmatten. 

Zandbed onder afschot

Voor een betonvloer buiten is het ons advies om deze onder afschot te leggen.

Bekisting maken

Ter voorbereiding op het beton storten maken wij een beton bekisting.

Bewapening beton

Ter voorbereiding op het beton storten leggen wij de bewapening.

Wij kunnen een betonvloer isoleren door isolatiemateriaal onder de betonvloer te leggen. Afhankelijk van de beschikbare hoogte voor het opbouwen van de vloer en de wensen/vereisten gerelateerd aan de Rd-waarde, kunnen wij het juiste isolatiemateriaal leveren en aanleggen.

Wil je graag vloerverwarming in de betonvloer? Ook dat kunnen wij aanleggen. Wij monteren de verwarmingsslangen aan de bouwstaalmatten en leveren (indien gewenst) een bijpassende project verdeler met een energiezuinige pomp. Lees meer over vloerverwarming in een betonvloer op de pagina vloerverwarming betonvloer

Isolatie onder betonvloer

Een betonvloer isoleren kan door isolatie onder de betonvloer te leggen. Wij leveren diverse soorten isolatiematerialen.

Betonvloer met vloerverwarming

Wij kunnen een draadstaal systeem vloerverwarming in jouw betonvloer aanleggen met een project verdeler en energiezuinige pomp.

Afwerken

Als de bewapening, de eventuele bekisting en de isolatie en vloerverwarming is aangelegd kan het beton gestort worden. Omdat het beton storten meestal niet direct vanuit de vrachtwagen kan nemen wij eigenlijk standaard een betonpomp met een pompslang mee. De benodigde lengte van de pompslang is de afstand van de straat tot aan de plek waar het beton gestort moet worden. 

Na het beton storten en het (gedeeltelijk) uitharden van het beton kunnen wij gaan vlinderen. Dit is het moment dat wij de toplaag eventueel instrooien met kleurpigmenten. Zodra de betonvloer voldoende is uitgehard kan de betonvloer gepolijst worden. Om een betonvloer te beschermen tegen bijvoorbeeld intrekkend vuil kan men een betonvloer impregneren en/of sealen. Wil je een tegelmotief ingeslepen hebben in het terras? Ook dat kunnen wij voor jou regelen in het gewenste motief.

Betonvloer kleuren

Een betonvloer kunnen wij kleuren met pigmenten. Deze strooien wij tijdens het vlinderen in de toplaag van de betonvloer.

Beton polijsten

Wij kunnen een gevlinderde betonvloer polijsten. Hierdoor wordt de toplaag van een betonvloer gladder, sterker en beter bestand tegen slijtage.

Betonvloer sealen of impregneren

Wij kunnen een betonvloer impregneren en/of sealen. Dit zorgt er voor dat een betonvloer extra beschermd is tegen bijvoorbeeld intrekkend vuil.

Tegelmotief inslijpen

Indien gewenst kunnen wij in een gevlinderde betonvloer een tegelmotief inslijpen. Het meest gangbare is 80x80 maar een ander motief is ook mogelijk.

Nazorg

Nadat de betonvloer is gestort, gevlinderd en naar wens is afgewerkt begint het uithardingsproces. Let op, dit is niet het drogen oftewel verdampen van het water uit het beton. Dit moet juist voorkomen worden of eigenlijk heel geleidelijk gaan. Beton uitharden is het proces waarbij het water reageert met de in het beton aanwezige cement tot cementsteen. 

Meer informatie over het uitharden van een betonvloer en de benodigde droogtijd vindt je op de pagina droogtijd betonvloer.

Betonvloer terras in Limburg

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van een betonvloer terras in Limburg. Een gevlinderde betonnen terras is kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen en vervormt of verzakt zeker niet indien het terras ook nog eens onderheid is.

Betonnen terrasvloer in Limburg

De mogelijkheden van een betonnen terrasvloer zijn oneindig en je kunt jouw terrasvloer geheel naar wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor een gekleurde toplaag zodat de kleur past bij de rest van jouw tuin. Vindt je een naadloos betonnen terrasvloer te modern of te strak? Dan kunnen wij met printbeton er een tegelmotief op aanbrengen. Wil je een lijngoot of spotjes in jouw betonnen terrasvloer in Limburg verwerken? Ook geen probleem! 

Onderheid terras nodig in Limburg?

Geregeld krijgen wij de vraag: moeten wij een betonvloer terras onderheien in de provincie Limburg. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Indien een betonnen terras onderheid is dan is de kans op verzakking nul. Indien men er voor kiest om een terras niet te onderheien zal er dus altijd een kans zijn op verzakking. Het is dus eigenlijk altijd een persoonlijke keuze om een terras wel of niet te laten onderheien. 

Vanzelfsprekend is het risico op verzakken per regio verschillend. Hetzelfde geldt voor de kosten daar een paalfundering qua kosten sterk afhankelijk is van de benodigde lengte tot aan het maaiveld. Wil je weten op welke hoogte het maaiveld van jouw postcode ligt? Bezoek dan www.ahn.nl.

Betonvloer terras afwerken in Limburg

Een gevlinderde betonvloer terras afwerken in Limburg kan door middel van de betonvloer kleuren, de betonvloer impregneren of sealen en door de betonvloer te polijsten. Tegelmotief inslijpen op een terras? Jazeker, dat doen wij vaker waarbij de klant ook vrij is om zelf het motief te bepalen.

Betonvloer Terras met Looppad
Een gevlinderd beton terras of oprit geeft een hele moderne en luxe uitstraling in jouw tuin.
Overkapping met betonvloer
Betonvloer Limburg Terras Grijs met Tegelmotief
Bij deze betonnen terrasvloer hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij lichtgrijze kleurpigment ingestrooid. Daarna is er in de betonnen terrasvloer een tegelmotief ingeslepen waarna de betonvloer enkele dagen later geseald is.
Gevlinderde betonvloer Limburg